Live Shopping Kanaal op Amazon

Teleshopping op Prime: Amazon brengt het QVC-concept naar het streamingtijdperk.

Amazon lanceert een nieuw Live Shopping Kanaal. Hier kunnen influencers en merken producten live presenteren en verkopen. Het nieuwe shoppingkanaal zal beschikbaar zijn op verschillende Amazon-platforms.

Door onze Live Shopping Academy redactie gelezen op:

Link naar het originele artikel https://t3n.de/news/amazon-live-shopping-prime-video-1619711/

Von Kay Nordenbrock

Teleshopping auf Prime: Amazon bringt das QVC-Konzept ins Streaming-Zeitalter
Live-Shoppen auf Amazon. (Bild: Amazon)

Amazon breidt zijn assortiment uit met een nieuw Live Shopping Kanaal, vergelijkbaar met het QVC-format. Op het kanaal zullen influencers en merken hun producten live presenteren, waarna kijkers ze direct via Amazon kunnen aanschaffen.

De zogenaamde Fast-Channel is beschikbaar op platforms zoals Amazon Live, Amazon Prime Video, Freevee en de Fire Stick, maar alleen voor klanten in de Verenigde Staten.

Direct winkelen via de app

De Amazon Shopping-app zal een centrale rol spelen in het nieuwe Live Shopping Kanaal door directe aankoop van de gepresenteerde producten mogelijk te maken. Gebruikers kunnen eenvoudig “Shop the Show” invoeren in de zoekbalk van de app en worden dan doorverwezen naar een productcarrousel met de huidige aanbiedingen uit de livestream.

De producten kunnen vervolgens rechtstreeks via de app worden gekocht. Op het kanaal worden content van creators zoals Rachel Clark, Madison LeCroy en Haley Kalil getoond. Paige DeSorbo krijgt bovendien haar eigen show, die in juni op het Fast-Channel zal beginnen.

Amazon Live bestaat al sinds 2019

Amazon Live bestaat al sinds 2019 en biedt producten aan via winkeluitzendingen, vergelijkbaar met het concept van QVC. Volgens Amazon hebben tot nu toe meer dan een miljard mensen in de Verenigde Staten en India naar de uitzendingen gekeken. Met de introductie van de nieuwe Live-zender wil Amazon waarschijnlijk aan dit succes voortbouwen en het aanbod verder uitbreiden.

Live Shopping Kanaal gelanceerd op Amazon

Wilt u meer weten over Live Shopping en de presentatietrainingen die wij aanbieden voor o.a. influencers bezoek dan onze website LiveShopping.Academy

Deel je liefde

Nieuwsbrief updates

Vul hieronder je e-mailadres in om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief