Live Shopping tijdens het kijken naar series online en op tv

Live Shopping tijdens het kijken naar series online en op tv

Shopsense AI Brengt Live Shopping Naar Diverse Shows en Series

Shopsense AI en zijn op AI gebaseerde retail media platform en gepatenteerde technologie ontgrendelen nieuwe advertentie- en inkomstenkansen voor uitzend- en streamingsnetwerken door content naadloos shoppable te maken binnen hun eigen apps en e-commerce sites.

Live Shopping tijdens het kijken naar series online en op tv

Door onze Live Shopping Academy redactie gelezen:

Link naar het originele artikel: https://www.forbes.com/sites/sharonedelson/2024/04/16/shopsense-ai-brings-live-shopping-to-a-variety-of-television-shows/?sh=265497d979e2

Sharon Edelson

Live Shopping tijdens het kijken naar series online en op tv Shopsense
From home decor to Western-style fashion, Shopsense has something for every taste.COURTESY OF SHOPSENSE

Met AI kijken in de garderobe van Sarah Jessica Parker

Stel je voor dat je toegang zou hebben om de garderobe van Carrie Bradshaw (gespeeld door Sarah Jessica Parker) te winkelen in “And Just Like That”, of als de favoriete stijlen van gastvrouw Sara Gilbert van CBS’ “The Talk” worden onthuld en beschikbaar zijn om te kopen … zomaar. Nu kan dat.

ParamountPARA -4,3% Global lanceerde de nieuwe mobiele winkelervaring aangedreven door Shopsense AI tijdens de rode loper pre-show van de CMT Music Awards, die werd uitgezonden op zondag 7 april.

“Hetgeen ons echt omver blies, was gewoon het enorme, enorme aantal mensen dat een tweede scherm gebruikte om te winkelen,” zei Glenn Fishback, CEO en mede-oprichter van Shopsense AI. “Dat was echt bevestigend, want je ziet veel onderzoeken die zeggen dat negen van de tien Amerikanen een tweede scherm hebben. Mensen gebruiken hun tablets, ze gebruiken hun mobiele telefoons om te winkelen. Dat is iets waar ze vertrouwen in hebben. Het mobiele apparaat is het populairste tweede scherm.”

Serie kijken, jas zien, erop klikken en bestelt

Alles kwam samen toen mede-oprichter en Chief Growth Officer van Shopsense AI, Eve Friedman, hem vertelde over haar frustratie bij het proberen om een jas te kopen die gedragen werd door Carrie Bradshaw in “And Just Like That”. “Ik kijk naar ‘And Just Like That’ en ik kan de jas van Sarah Jessica Parker niet krijgen, en ik wil die krijgen. Waarom is er niets winkelbaar?” herinnerde hij zich haar woorden.

Shopsense maakt het gemakkelijk om producten en samengestelde collecties geïnspireerd door de favoriete content van kijkers te vinden en te kopen, waaronder shows, films, sportevenementen, live award-uitzendingen en meer.

“Ik zie GoogleGOOG -0,2% iets dergelijks doen, ik zie TikTok iets dergelijks doen, maar de streamers die al deze ongelooflijke originele content creëren, maken deze dingen niet shoppable en direct beschikbaar,” zei Fishback. “Waarom doen we dit niet. We hebben een AI-shoppable platform gebouwd dat gemakkelijk te implementeren is en waarmee al deze streamers de controle terug kunnen nemen en de ervaring binnen hun eigen ecosysteem op schaal kunnen bezitten. Dat is de schoonheid van onze technologie. Het zal vergelijkbare items tonen geïnspireerd door duurdere items.”

Hoewel de pre-show van de CMT Awards sterren in dure japonnen liet zien, was er een scala aan producten. Wanneer je in de winkel kijkt, staat er dat er vergelijkbare items zijn. “Er is een balans tussen lager geprijsde items en hoger geprijsde items en er zijn thema’s, omdat we een zeer grote praktische dataset hebben,” zei Bryan Quinn, mede-oprichter en president.

“Sommige items kunnen behoorlijk duur zijn, dus we werken eraan om vergelijkbare items te vinden die kosteneffectiever zijn,” zei Quinn. “Paramount richt zich op een groot percentage van de items onder de $100. Het is toegankelijker voor mensen.”

Mode is nu de focus, maar het is voor meerdere formats geschikt

\Hoewel mode nu de focus is, zeiden Fishback en Quinn dat het platform zich zou lenen voor kookshows of home remodeling shows. “Je zou de volledige catalogus van Wayfair kunnen zien,” zei Fishback. “We hebben enorme flexibiliteit. We halen echt de diversiteit van al deze verschillende retailers naar voren.”

“Wie zijn de beste curatoren? Denk erover na, deze streamers geven miljarden en miljarden dollars uit om ‘Emily in Paris’ of ‘Yellowstone’ of ‘Coda’ te creëren,” zei Fishback. “We hebben een vermakelijke uitbreiding gecreëerd en een vermakelijke ervaring gekoppeld daaraan als onderdeel van die ervaring.”

Wilt u meer weten over Live Shopping en de presentatietrainingen die wij aanbieden voor o.a. influencers bezoek dan onze website LiveShopping.Academy

Live Shopping tijdens het kijken naar series online en op tv

Deel je liefde

Nieuwsbrief updates

Vul hieronder je e-mailadres in om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief