Live Shopping vs Teleshopping

Oude wijn in nieuwe vaten

Live Shopping vs Teleshopping: Een Nieuwe Dimensie in Online Winkelen

Bij het zoeken naar gemak en comfort in het (online) winkelen, zijn teleshopping en Live Shopping twee termen die vaak naar voren komen. Hoewel ze op het eerste gezicht vergelijkbaar lijken, brengen ze elk een unieke ervaring met zich mee. Laten we de verschillen tussen teleshopping en Live Shopping verkennen en ontdekken waarom Live Shopping de nieuwe dimensie van online winkelen vertegenwoordigt.

Door onze Live Shopping Academy redactie geschreven:

Rene Kogelman

Teleshopping is meer dan “it’s amazing Mike”

Teleshopping, zoals we het in Nederland kennen van televisie-infomercials, is een vorm van winkelen waarbij consumenten producten kunnen kopen via telefoonbestellingen op TV. Het biedt vaak een breed scala aan producten, variërend van keukenapparatuur tot mode-accessoires. Wat teleshopping via infomercials echter mist, is de interactieve en persoonlijke ervaring die Live Shopping biedt. In Duitsland is teleshopping wel live te zien op TV met presentatoren die live productdemonstraties laten zien en is deze interactieve en persoonlijke ervaring er wel via tv.

Oude Wijn in Nieuwe “teleshopping” Vaten?

Is Live Shopping dan oude wijn in nieuwe “teleshopping”vaten?

Live Shopping, aan de andere kant, is een innovatieve benadering van online winkelen waarbij merken en retailers producten rechtstreeks presenteren aan consumenten via livestreams. Live Shopping heeft heel veel overeenkomsten met “live” Teleshopping.

Het combineert de kracht van e-commerce met realtime video-uitzendingen, waardoor consumenten een meeslepende en interactieve winkelervaring krijgen. In tegenstelling tot de Nederlandse infomercials teleshopping, waarin consumenten afhankelijk zijn van vooraf opgenomen video’s, biedt Live Shopping de mogelijkheid om producten in actie te zien, vragen te stellen en real-time feedback te geven. Daarom is live teleshopping in o.a. Duitsland al jaren zeer succesvol en veel van de teleshopping technieken zijn toepasbaar op manier van producten aanbieding in een Live Shopping livestream.

Een ander essentieel verschil tussen teleshopping en Live Shopping is de urgentie en exclusiviteit die Live Shopping met zich meebrengt. Live Shopping-evenementen zijn vaak tijdsgebonden en bevatten beperkte voorraden, waardoor consumenten worden aangemoedigd om snel actie te ondernemen en hun aankopen te doen voordat een product is uitverkocht. Dit creëert een gevoel van opwinding en het idee dat je een speciale deal krijgt. De in Nederland bekende infomercial die wij vaak Teleshopping noemen daarentegen mist meestal deze elementen van urgentie en exclusiviteit, aangezien de producten vaak op elk moment beschikbaar zijn.

Social Media en Influencers in relatie tot een Live Shopping Livestream

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is de rol van sociale media in Live Shopping. Populaire platforms zoals Instagram, Facebook en TikTok hebben livestream-functies geïntroduceerd, waardoor merken en influencers hun producten rechtstreeks aan hun volgers kunnen presenteren. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor samenwerkingen en marketingcampagnes, waarbij influencers (mits ze kunnen presenteren) een actieve rol kunnen spelen in het bevorderen van producten en het vergroten van de merkbekendheid. Teleshopping heeft traditioneel gezien beperkte interactie en betrokkenheid met het publiek, met beperkte ruimte voor merken en influencers om een persoonlijke verbinding met consumenten tot stand te brengen.

Conclusie: Live Shopping Brengt Een Interactieve en Meeslepende Winkelervaring

Terwijl teleshopping in Nederland bekendheid heeft vergaard via televisie-infomercials, biedt Live Shopping een nieuwe dimensie in online winkelen. Live Shopping brengt consumenten in een interactieve en meeslepende winkelervaring, waarbij ze producten kunnen zien, vragen kunnen stellen en direct kunnen kopen, alles vanuit het comfort van hun eigen huis. Voor influencers, Tiktokkers, UGS content creators, webshop- en winkeleigenaren die willen beginnen of al zijn begonnen met Live Shopping, biedt dit een unieke kans om hun publiek te bereiken en betrekken op een manier die traditioneel winkelen overstijgt.

René Kogelman heeft al ruim 20 jaren ervaring in het produceren en presenteren van zowel live teleshopping tv shows in o.a. Duitsland als Live Shopping shows online.

Wacht niet langer! Ontdek de kracht van Live Shopping met de presentatie trainingen van Live Shopping Academy en de inspirerende ervaringen van Live Shopping Expert en Trainer René Kogelman.

Bekijk onze website, stel je vragen en maak gebruik van exclusieve aanbiedingen.

https://Live Shopping.academy/contact-presentatie-trainingen-vanuit-live-shopping-academy-studio/

Het is tijd om online winkelen naar een geheel nieuw niveau te tillen. Doe vandaag nog mee met onze Live Shopping-revolutie!

Live Shopping vs Teleshopping oude wijn in nieuwe vaten

Deel je liefde

Nieuwsbrief updates

Vul hieronder je e-mailadres in om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief